25 Mart 2014 Salı

Korozo, İhracatın Yıldızı Oldu!


Korozo,
Bu Yıl da İhracatın Yıldızı Oldu!
Türkiye ambalaj sanayinin liderliğini üstlenen Korozo, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en çok ihracat yapan firmalarının ödüllendirildiği “İhracat Yıldızları Ödül Töreni”nde “Plastik ve Ürünleri” kategorisinde bu yıl da birincilik ödülünün sahibi oldu.

Türkiye'nin en büyük ambalaj üreticisi ve sektör lideri Korozo, İMMİB tarafından 19 Şubat Çarşamba akşamı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleştirilen 2013 İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde “Plastik ve Ürünleri” kategorisinde Türkiye’nin en fazla ihracat yapan firması seçildi.


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den birincilik ödülünü alan Korozo İhracat Satış Grubu Başkanı Semih Şalhon, 40 yılı aşkın deneyime ve ileri teknolojiye sahip bir firma olarak Türkiye’yi dünya çapında temsil etmekten duydukları mutluluğu dile getirdi. Korozo’nun 50’yi aşkın ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla bir dünya markası olmanın yanı sıra bu değerin ülke ekonomisine katkısına vurgu yapan Şalhon, Türkiye’nin en büyük 90. ihracatçı firması olarak 110 milyon Euro’luk ihracat hacmine sahip olduklarını da sözlerine ekledi.


Korozo Hakkında
Türkiye ambalaj sanayinin liderliğini üstlenen ve Avrupa’nın önde gelen ambalaj üreticileri arasında yer alan Korozo 1973 yılında kuruldu. 2009 yılı itibariyle, Koroplast, Korsini - Saf ve Sareks firmalarını da bünyesine katan Korozo, bugün İstanbul ve İzmir'deki toplam 130 bin m2  kapalı alana sahip 7 fabrikası ve İngiltere, Almanya ve Fransa’daki bölge ofisleriyle toplam 1400 kişiye istihdam sağlıyor. Gerçekleştirdiği ihracat ve sağladığı istihdam sayesinde sektörüne ve Türkiye ekonomisine değer katan, yüzde 100 Türk sermayeli Korozo, yıllık 80 bin tonun üzerinde üretim hacmine sahip olan tesisleri ile Orta 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder